• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Armin Strom – Minute Repeater Resonance

19 juli 2020

Minute Repeater Resonance

De Minute Repeater Resonance van Armin Strom, het eerste polshorloge ter wereld met 2 complicaties, namelijk Resonance in combinatie met een Minute Repeater.

De Resonance complicatie van Armin Strom bestaat uit 2 onafhankelijk van elkaar functionerende uurwerken, waarvan beide gangwerken met een gemeenschappelijke balans zijn verbonden waardoor optredende onnauwkeurigheid verdwijnt. Door de zwaartekracht en de houding van de pols reageert een uurwerk door iets sneller of juist iets langzamer te gaan lopen. Door de gemeenschappelijke balans nemen beide uurwerken het zelfde tempo aan en heeft de zwaartekracht geen invloed meer op de precisie van het horloge. Deze complicatie maakt het gangwerk zelfs preciezer dan een tourbillon gangwerk en is dan ook wereldwijd gepatenteerd door Armin Strom.

Een Minute Repeater is een ingebouwd slagwerk die op ieder gewenst moment de exacte tijd kan laten horen. Door een druk op de drukknop aan de zijkant van het horloge wordt het slagwerk in werking gezet. Er zijn 2 hamers die op verschillende geluidsstaven slaan. Een hoog en een laag geluid. Voor de uren slaat het slagwerk het aantal slagen op de lage geluidsstaaf. De kwartieren worden met een dubbele slag aangegeven en voor de minuten geldt het aantal slagen op de hoge geluidsstaaf. Dus als het vijf voor half drie is hoor je 2 x laag, 1 x de dubbele toon en 10 keer hoog.

Dit caliber van Armin Strom, de ARR18, bestaat uit 408 verschillende onderdelen die in eigen manufactuur worden geproduceerd. De ontwikkeling van dit uurwerk heeft 4 jaar tijd gekost en is speciaal ontwikkeld om het 10 jarig jubileum van Armin Strom te vieren. Er zijn slechts 10 horloges wereldwijd beschikbaar en de prijs van het horloge is € 399.500,-

Bekijk collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram