• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

Van dinsdag 12 oktober tot en met zaterdag 27 november is er een Nanis shop-in-shop in onze winkel. De speciaal ingerichte vitrines zijn rijkelijk gevuld met deze handgemaakte collectie sieraden. Laura Bicego is de eigenaar en designer van Nanis en zij is alom geprezen om haar juwelen die vaak op verschillende manieren kunnen worden gedragen en gecombineerd.

Meet the designer op dinsdag 12 oktober van 12:00 tot 21:30 uur.

Op dinsdag 12 oktober is Laura Bicego zelf aanwezig in de Nanis shop-in-shop om u persoonlijk te ontmoeten. Met haar inspirerende persoonlijkheid geeft zij u graag advies bij uw aankoop en laat zij zien op welke manier u met juwelen kunt mixen en matchen

Wij nodigen u van harte uit om onbezorgd te komen kijken, passen en proberen. U kunt vanzelfsprekend zonder afspraak winkelen, maar als u van te voren telefonisch of per mail laat weten welk tijdstip u goed uitkomt, dan reserveren wij een plekje. We verheugen ons nu al op uw komst.

 

Professional specifications, afgekort Prospex. Dit is één van de collecties van Seiko waar wij eind 2020 trotste dealer van zijn geworden!

Seiko Prospex

De Prospex serie van Seiko bestaat uit 3 verschillende categorieën, genaamd SEA (voor de duikers onder ons), SKY (met een brede range aan pilotenhorloges) en LAND (voor de echte avonturier)

Seiko Presage

Naast de Prospex serie hebben wij de Presage collectie van Seiko opgenomen in ons assortiment. De Seiko Presage collectie bestaat uit mechanische horloges waarbij kwaliteit en duurzaamheid tegen een scherpe prijs het uitgangspunt zijn.

140 jarig bestaan

Het merk Seiko werd in 1881 opgericht en viert dit jaar zijn 140 jarig bestaan. Seiko brengt daarom de Presage 140th Anniversary Limited Edition op de markt. Dit horloge heeft een titanium kast met een speciale super harde coating. Deze coating zorgt voor een optimale bescherming tegen krassen. De wijzerplaat heeft het Japanse Asanoha (hennepblad) patroon. Dit patroon wordt al meer dan duizend jaar gebruikt in Japan. Het patroon representeert een sterke, snelle groei bij (met name) jonge mensen. Verder zit er op de wijzerplaat een gangreserve aanduiding waarop af te lezen is hoeveel gangreserve het uurwerk op dat moment nog heeft.

Daarnaast beschikt het horloge over een automatische uurwerk met een gangreserve van ongeveer 45 uur, een GMT functie, saffier glas met een anti reflecterende coating en is het horloge 100 meter waterdicht.

Dit horloge is gelimiteerd op 3500 stuks en is beschikbaar vanaf Juli 2021. De prijs bedraagt 1450.- euro.

Op dit moment hebben wij Seiko zowel in de winkel als in onze etalage gepresenteerd staan.

Mocht u het leuk vinden om kennis te maken met dit nieuwe merk, kom dan gerust langs bij ons in de winkel. Wij helpen u graag verder met het maken van uw keuze!

Bron Jewelry, 20 jaar jong en toch al sinds 1888

Bron is opgericht in 1888 in de Zilverstad Schoonhoven. Wat begon als een zilver- en goudsmederij is nu een juwelenmerk met internationale bekendheid.

Heleen Bron heeft de leiding van het bedrijf in het jaar 2000 volledig overgenomen. Op dat moment was Bron een importeur van luxe merkloze juwelen die zij leverden aan Nederlandse juweliers. Het roer ging vanaf 2000 langzamerhand om, Heleen Bron besloot om zélf te gaan produceren. Er was immers meer dan genoeg know how in het familiebedrijf. De belangrijkste reden om deze keuze te maken is dat Heleen merkte dat er weinig flexibiliteit was bij de bestaande producenten en dat veel vrouwen hun persoonlijke wensen en voorkeuren hadden waar niet voldoende aan kon worden voldaan. Door zelf te ontwerpen en te produceren sloeg het bedrijf twee vliegen in één klap: namelijk inspelen op de wensen van de klant én behoud van het ambacht in zowel het eigen bedrijf als in Nederland.

De juwelen die Bron ontwerpt en produceert zijn altijd gemaakt van goud met uitsluitend natuurlijke edelstenen, parels en diamanten. Goud is niet voor niets één van de edele metalen want het voelt na een ambachtelijke bewerking altijd prettig aan. De ontwerpen die Bron maakt zijn geïnspireerd op klassieke vormgeving, maar dan in een nieuw jasje. Vrouwelijk, klassiek en eigentijds zijn de sieraden bovenal bedoeld om vaak te dragen. Een team van vier personen tekent voor de ontwerpen van de eigen collectie; naast Heleen Bron zijn dat meester-goudsmid Hans Boekhorst, edelsteenspecialisten Ellen van Beuzekom en Paul van Muijden. Twee gemmologen in het ontwerpteam is typerend voor het merk; bij de Broncollectie draait het immers om kleuredelstenen en een enorme diversiteit aan mogelijkheden. Tijdens de inkoop van de edelstenen op de internationale beurzen ontstaan er al nieuwe ontwerpen bij Paul en Ellen wanneer zij stenen aantreffen waar hun hart sneller van gaat kloppen.

In 2011 deed Hans van Willige zijn intrede in het bedrijf om samen met Heleen Bron de leiding te nemen. Sindsdien is het bedrijf gestaag gegroeid en zijn de juwelen van Bron nu ook bij een groot aantal buitenlandse juweliers te vinden. Deze stap ging gepaard met de overgang van de Nederlandse norm van 14 karaat goud naar de internationale norm van 18 karaat goud. Wat echter bleef is de persoonlijke benadering met uitgebreide kleur- en combinatiemogelijkheden die Heleen Bron heeft geïntroduceerd.

Bron Jewelry is nu 20 jaar jong. Voor Heleen Bron en het Bron team een mijlpaal die in de huidige omstandigheden helaas niet groots gevierd kan worden. Daarom is Bron Jewelry blij dat zij hun collecties in kleinere kring aan u kan laten zien. Tijdens het event op vrijdag 27 en zaterdag 28 november bij Ha juweliers in Haren kunt u direct hun enthousiasme ervaren. Ha juweliers bestaat 10 jaar en wie jarig is trakteert. Daarom krijgt u tot 31 december 2020 op al uw aankopen 10% korting. Maak gerust een vrijblijvende afspraak via info@ha-juweliers.nl of kom langs.

Johan Leyendijk en Harold Mulder

Armin Strom Dual Time Resonance Watch, de nieuwste Masterpiece.

Opnieuw geeft Armin Strom een gelimiteerde Masterpiece uit. De Dual Time Resonance Watch in een behuizing van saffierglas. In een oplage van 8 stuks wereldwijd en met een prijskaartje van €_250.000,- is dit horloge bestemd voor een absolute liefhebber van unieke exemplaren haute horlogerie.

Armin Strom is er in geslaagd om de haute horlogerie wereld op zijn kop te zetten. Met veel belangstelling en grootse complimenten van alle concurrenten heeft deze bijzondere manufactuur een fantastische innovatie gemaakt. De Dual Time Resonance Watch is een horloge waarin twee uurwerken zijn verwerkt die met elkaar zijn verbonden door middel van een gezamenlijke balansspiraal. Doordat beide uurwerken 180 graden ten opzichte van elkaar in de kast zijn geplaatst zijn ze onderhevig aan precies de tegenovergestelde invloed van zwaartekracht. Omdat beide uurwerken dezelfde balansspiraal gebruiken heffen ze elkaars natuurlijke afwijking vanwege de invloed van de zwaartekracht op.

Zwaartekracht beinvloed de nauwkeurige werking van een uurwerk. De onderdelen in het uurwerk worden door de beweging van de pols voortdurend in een andere positie gebracht. Door twee uurwerken tegenovergesteld aan elkaar te koppelen worden beide uurwerken tegenovergesteld in positie gebracht en door de koppeling heft de gezamenlijke balansspiraal de onnauwkeurigheid op. Dat klinkt misschien heel logisch, maar het is nog niet eerder gelukt om op deze manier een uiterst nauwkeurig horloge te produceren. Een echte horloge liefhebber kent het principe van een tourbillon. De ontwerpers van uurwerken zijn steeds op zoek naar de mooiste complicaties en beste nauwkeurigheid. Een tourbillon is daar het bekendste en tot voor kort het meest geprezen voorbeeld van. Bij een tourbillon uurwerk wordt de balans in een roterende beweging gebracht. In precies 1 minuut draait de balans in een tourbillon om zijn eigen as. Meesterlijk! En een lust voor het oog!

De Dual time Resonance Watch is een doorontwikkeling van de Mirrored Force Resonance Watch. De uniekheid van het uurwerk spreekt voor zich maar is ook te zien. De gekoppelde balansspiraal doet zichtbaar zijn werk direct onder het glas aan de bovenzijde. Je ziet het horloge leven, alsof het hart van het uurwerk klopt! Het is het DNA van Armin Strom om het meest bijzondere van een horloge zichtbaar te maken. Armin Strom is bekend van de opengewerkte uurwerken en het ontbreken van een wijzerplaat, immers het mooiste van een manufactuur horloge is het uurwerk, en dat mag gezien worden. Door de toepassing van saffierglas voor de behuizing van het uurwerk blijft er niets over wat onzichtbaar is. Ieder onderdeel van een Armin Strom caliber is met zorg afgewerkt en het is een feest om naar te kijken.

Het is Serge Michel en Claude Greisler, de eigenaren van Armin Strom, gelukt om wereldwijd patent te claimen voor de ontwikkeling van de Mirrored Force Resonance Watch en daarmee vanzelfsprekend ook voor de Dual Time Resonance Watch.

Tijdens ons event op vrijdag 20 en zaterdag 21 november 2020 presenteren we naast de Mirrored Force Resonance Watch ook de gelimiteerde Dual Time Resonance Watch in de saffieglazen behuizing. En daarnaast een uiterst grote collectie met onder andere de nieuwste Lady Beat, met een Equal Gravity Force Caliber. Hierover meer in mijn volgende Armin Strom Blog in december.

Johan Leyendijk

Tirisi, The World is My Catwalk.

Het juwelenmerk Tirisi is opgericht door het Amsterdamse koppel Natascha Rotstein-Zuchouwski en Julian Rotstein. Zij halen hun inspiratie uit hun reizen door de wereld, vandaar de slogan: The World is My Catwalk. Het relatief jonge Nederlandse merk heeft inmiddels een fantastische reputatie opgebouwd. Niet alleen op eigen bodem, maar wereldwijd worden de juwelen van Tirisi verkocht. Dat alles dankzij de toewijding van Natascha en Julian, die niet alleen verantwoordelijk zijn voor het design van de juwelen, maar ook voor de ontwikkeling van het merk.

Voor het ontwerpen van sieraden wordt wereldwijd steeds vaker een 3D print techniek gebruikt. Bij Tirisi wordt er voornamelijk gekozen om een ontwerp met de hand te laten maken door de beste Italiaanse goudsmeden. De details komen dan veel beter tot hun recht en dat is precies wat een mooi juweel verdient.

In onze winkel is nu een complete Pop-up Corner ingericht met Tirisi juwelen. De verschillende sieradenlijnen van Tirisi zijn geïnspireerd op steden over de hele wereld. Een van de lijnen van Tirisi Jewelry is de serie Amsterdam, deze bestaat uit 18 karaat geel-, wit- of roségoud gecombineerd met briljant. Hun inspiratie voor deze collectie zijn de cobblestones in de Amsterdamse straten. Het mooie patroon van deze klinkers symboliseert de pave, microscopisch gezette diamanten. Daarnaast is Amsterdam een van de meeste diverse steden van Europa en deze diversiteit zie je terug in de collectie. Alle Tirisi sieraden zijn perfect te combineren met elkaar, maar ook met uw eigen bestaande sieraden. Onder andere de Venice en Milano collectie zijn vrouwelijk, chic en voor iedere gelegenheid. De iconische Milano collectie, voornamelijk bekend om haar prachtige kleurstenen, heeft een uitbreiding met London Blue Topaas, een echte eye-catcher. Naast de goede kijk op fashion, is Tirisi ook erg innovatief. Neem bijvoorbeeld de sliding colliers die door middel van een gebruiksvriendelijk mechanisme op diverse lengtes versteld kan worden en altijd past bij uw steeds wisselende outfit. De juwelen van Tirisi zijn fashionable, sophisticated en van superieure kwaliteit met een hoog draagcomfort.

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november is Natascha Rotstein-Zuchouwski aanwezig in onze winkel. Naast ons brede assortiment van de Tirisi collectie, is er op die dagen de internationale collectie aanwezig. Zo veel keuze vindt u nergens. Het is zeker de moeite waard om deze collectie te komen bekijken en nodigen wij u van harte uit om langs te komen in onze Tirisi Corner.

Johan Leyendijk en Harold Mulder

Meistersinger blijft ons verrassen. De nieuwe gelimiteerde versie van dit unieke eenwijzerhorlogemerk is een horloge met een kijk op de tijd die het hier en nu voor de volle 100% centraal stelt. De Edition Today heeft een dagaanduiding die op iedere dag aangeeft dat het vandaag is. Dit is weliswaar in zeven verschillende talen waardoor er een zichtbare variatie ontstaat op vandaag. Er is in dit model afgerekend met verleden en toekomst: yesterday is history, tomorrow is a mistery, today is a gift.

De aanduiding is in het Engels, Duits, Frans, Nederlands, Spaans, Italiaans en Esperanto weergegeven, respectievelijk TODAY, HEUTE, AUJOURSD’HUI, VANDAAG, HOY, OGGI en HODIAU.

Carpe Diem – pluk de dag – aldus het persbericht van Meistersinger. De drager van het horloge laat zich niet haasten maar geniet van het moment. Door zeven talen te gebruiken worden we ook herinnerd aan andere landen, aan vakanties, vrienden en collega’s die in regio’s wonen die momenteel verder weg lijken dan ooit, maar waar het ook vandaag is.

De basis van de Edition Today is de Urban Day Date, het jongste horloge uit de Meistersinger collectie. De vandaagaanduiding is gepositioneerd op 12 uur door middel van een boogvormig venster met een grasgroene schijf met witte letters. De wijzerplaat is zwart en heeft een witte indexering en een witte wijzer met een rood uiteinde, waardoor het aflezen van de tijd heel plezierig is. De datumschijf heeft geen verrassing en geeft de actuele datum weer in een rond venster op de 6 uurs positie. De rode datumschijf met witte bedrukking komen overeen met de kleuren van de wijzer, een fraai detail. Het uurwerk van de Urban Day Date is een Miyota 8285 met een automatische opwinding van de veer en een gangreserve van 42 uur. Het horloge heeft een diameter van 40 millimeter en is voorzien van krasvrij saffierglas en een transparante achterdeksel. De bruine zadellederen band met witte vintage stiksels maken het horloge af, maar zoals u van ons bent gewend kunt u voor uw Meistersinger zelf een lederen band uitkiezen die precies uw smaak is. De prijs van het horloge is € 1100,-.

Vanaf 20 november 2020 tot het einde van het jaar hebben we een extra grote collectie horloges van Meistersinger op voorraad. De nieuwste gelimiteerde NL edities 2020 zijn aanwezig en ook de nieuwste city editie 2020 van Groningen is er, nu met de nieuwe skyline van Groningen omdat het Forum nu onderdeel uitmaakt van het beeld van de stad.

Johan Leyendijk

1 november jl was het 10 jaar geleden dat juwelier ten Berge werd overgenomen door Johan Leyendijk en Harold Mulder. Er is hard gewerkt aan de toekomst van de juwelierszaak. We hebben vanaf de start mooie merken toegevoegd aan het assortiment en dat zijn we al die jaren blijven doen. Wij kijken zeer tevreden terug op wat er is gerealiseerd. We hebben een echte regiofunctie gekregen voor klanten uit Groningen, Friesland en Drenthe. Helaas is het niet mogelijk om het jubileum groots te vieren, maar wie jarig is trakteert. Daarom geven wij tot en met 31 december 2020 10% korting op alle aankopen in de winkel en op www.ha-juweliers.nl, met uitzondering van reparaties en andere aanbiedingen.

U bent zoals altijd van harte welkom in onze winkel!

Minute Repeater Resonance

De Minute Repeater Resonance van Armin Strom, het eerste polshorloge ter wereld met 2 complicaties, namelijk Resonance in combinatie met een Minute Repeater.

De Resonance complicatie van Armin Strom bestaat uit 2 onafhankelijk van elkaar functionerende uurwerken, waarvan beide gangwerken met een gemeenschappelijke balans zijn verbonden waardoor optredende onnauwkeurigheid verdwijnt. Door de zwaartekracht en de houding van de pols reageert een uurwerk door iets sneller of juist iets langzamer te gaan lopen. Door de gemeenschappelijke balans nemen beide uurwerken het zelfde tempo aan en heeft de zwaartekracht geen invloed meer op de precisie van het horloge. Deze complicatie maakt het gangwerk zelfs preciezer dan een tourbillon gangwerk en is dan ook wereldwijd gepatenteerd door Armin Strom.

Een Minute Repeater is een ingebouwd slagwerk die op ieder gewenst moment de exacte tijd kan laten horen. Door een druk op de drukknop aan de zijkant van het horloge wordt het slagwerk in werking gezet. Er zijn 2 hamers die op verschillende geluidsstaven slaan. Een hoog en een laag geluid. Voor de uren slaat het slagwerk het aantal slagen op de lage geluidsstaaf. De kwartieren worden met een dubbele slag aangegeven en voor de minuten geldt het aantal slagen op de hoge geluidsstaaf. Dus als het vijf voor half drie is hoor je 2 x laag, 1 x de dubbele toon en 10 keer hoog.

Dit caliber van Armin Strom, de ARR18, bestaat uit 408 verschillende onderdelen die in eigen manufactuur worden geproduceerd. De ontwikkeling van dit uurwerk heeft 4 jaar tijd gekost en is speciaal ontwikkeld om het 10 jarig jubileum van Armin Strom te vieren. Er zijn slechts 10 horloges wereldwijd beschikbaar en de prijs van het horloge is € 399.500,-

Albanu verwerkt al jaren haarsoorten van onder meer giraffes, buffels en olifanten tot exclusieve armbanden. Dit idee bracht René Albanu ooit mee uit Afrika, waar hij op één van zijn ontdekkingsreizen een armband van olifantenhaar geschonken kreeg. Het armband stond symbool voor voorspoed en geluk en bleek het begin van een prachtige traditie. De armbanden worden nog altijd handmatig gemaakt in het atelier van Albanu in Monaco.

Wist u dat het tegenwoordig mogelijk is om het haar van uw eigen paard te gebruiken voor een écht unieke armband? Een streng paardenhaar van dertig centimeter met een dikte van 2,5 centimeter dient dan als basismateriaal. Wilt u een prachtige herinnering die u altijd bij u kunt dragen? Kom eens bij HA Juweliers langs en laat u informeren naar de mogelijkheden.

Frederique Constant Hybrid, horloge 3.0!

In 2018 werd het eerste hybride horloge met smartwatch functies gelanceerd. Frederique Constant heeft hiermee een wereldprimeur en bewijst daarmee hoe innovatief en spraakmakend een Zwitsers horlogemerk kan zijn.

De twee Nederlandse horlogeliefhebbers Aletta Bax en Peter Stas hebben Frederique Constant in 1988 opgericht en in 1992 werd de eerste collectie Frederique Constant horloges van zes modellen gepresenteerd. Deze modellen zijn door een horlogemaker in Geneve gemonteerd en daarmee vestigde het nieuwe merk zich in het hart van de Zwitserse horloge industrie. De visie van Aletta en Peter is om meer mensen van luxe te laten genietenen en dat blijkt uit de redelijke prijzen van de horloges van hoge kwaliteit.

De hybride met een diameter van 42 milimeter bestaat uit een mechanisch manufactuur uurwerk met een automatische opwinding, dat volledig in eigen huis is ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd. De afwerking van de uurwerk onderdelen is echt prachtig met onder andere Cotes de Geneve graveringen die zichtbaar zijn via het transparante achterdeksel. Het mechanische uurwerk wordt gecombineerd met een electronisch gedeelte dat ook volledig in eigen manufactuur is ontwikkeld. Het electronische gedeelte maakt de smart functies in het horloge mogelijk.

De smartfuncties zijn gericht op gezondheid en welzijn en bieden de volgende functionaliteiten: activitytracking en sleepmonitoring en daarnaast een worldtimer, battery-indicator en een dynamic coach. Door het horloge te verbinden via blue tooth met de hybrid-app zijn de smartfuncties in deze app af te lezen. De softwareupdate van het electronische gedeelte gaat ook eenvoudig via de app.

Met Caliber Analytics geeft het Frederique Constant Hybrid horloge de prestaties van het mechanische uurwerk weer. Hierdoor is in de hybrid-app af te lezen hoeveel seconden het uurwerk per dag afwijkt. Verder is de amplitude van de balans af te lezen en de mate van rotatie van de balans die alles zegt over de staat van het uurwerk; het is de hartslag van het horloge. Een eventuele beat error van de balans wordt ook geregistreerd waardoor het kijkje in het uurwerk via deze app optimaal is.

De functionele box die wordt meegeleverd functioneert als horlogebeweger om het mechanische uurwerk op gang te houden en het electronische gedeelte van het horloge te voorzien van nieuwe energie. De gangreserve van het mechanische gedeelte is 38 uur en het electronische gedeelte slaat voor een gebruik van minimaal 7 dagen energie op. Het opladen van het electronische gedeelte van de hybride kan ook door middel van de bijgeleverde usb kabel, handig voor wie regelmatig onderweg is.

Met Philips Healthcare is de samenwerking aangegaan om de smartfuncties nog verder te ontwikkelen. Deze ontwikkeling gaan we dit voorjaar als eerste terugzien in de horological smartwatches van Frederique Constant. Wij zijn uiterst benieuwd hiernaar en wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte.