• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Techniek: de verzorging van edelstenen

04 juli 2022

Edelstenen zijn prachtige natuurschatten die eeuwen geleden al werden gevormd. Met de juiste zorg voorkomt u dat uw edelstenen worden aangetast door agressieve producten, zee- of zwemwater, (zonnebrand)crème en zweet.

Edelstenen, en zelfs de hardste edelsteen ter aarde: diamant, dient u te beschermen om ze mooi te houden. Chemicaliën kunnen de glans van de diamant aantasten of krassen en verkleuringen achterlaten op edelmetaal waarin de diamant is gezet. Wanneer u met scherpe of agressieve producten werkt, of bijvoorbeeld een middagje gaat tuinieren, is het altijd beter om sieraden als ringen en armbanden af te doen.

Om sieraden die u niet draagt mooi en glanzend te houden, bewaart u deze het best in een juwelenbox. Uiteraard is ook de verpakking met zachte binnenkant, waarin u het sieraad heeft ontvangen geschikt. Ook zijn er sieradenboxen en juwelen-etuis leverbaar met een speciale bekleding die sieraden 35 jaar lang beschermen tegen oxidatie. U vindt deze juwelenboxen in onze collectie.

Wilt u thuis uw sieraden met edelstenen verzorgen, kies dan altijd een zuurvrij, vetvrij en parfumvrij product. Een sopje dat bestaat uit lauwwarm water met wat afwasmiddel is voldoende om edelstenen thuis te reinigen. Heeft de steen een zetting die de achterzijde van de steen open laat? Vaak is dat een plaats waar vuil zich afzet. De edelsteen kan hierdoor glans verliezen. Met een zachte tandenborstel kunt u dit vuil voorzichtig verwijderen. Na dit badje spoelt u het sieraad af met fris water.

Soms kan het gebeuren dat een steen niet meer stevig in de zetting zit. Het is daarom goed om uw lievelingssieraden af en toe bij de juwelier langs te brengen voor een inspectie en eventuele reparatie. Uiteraard worden uw sieraden met edelsteen dan meteen door ons gereinigd.

 


 

Bigli Mini Sweety ring

Met hun merk Bigli ontwerpt de goudsmid Thierry Spitaels samen met zijn vrouw Laurence, gouden sieraden met in de hoofdrol prachtige cabochon geslepen stenen die leverbaar zijn in meer dan 50 kleuren. Als extra compliment draagt elke Mini Sweety ring een fonkelend diamantje in de band.

 

Bekijk Bigli collectie

 


 

Jarrèl Beau Monde San Remo ring met blauwe stenen

De prachtige zachte blauwtinten dankt deze 14 karaat roségouden ring aan aquamarijn en topaas. De ringband is in harmonie met de rond geslepen steen bolvormig afgewerkt.

 

Bekijk Jarrèl collectie

 


 

Noor oorhangers met champagne diamanten

Witte en champagne diamanten geven deze 14 karaat roségouden oorhangers van Noor een wow-effect. De oorhangers kunnen ook in een andere variatie geleverd worden, waaronder in 18 karaat goud.

 

Bekijk Noor collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram