• Juwelier in Haren - Groningen
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Astronomie voor om de pols van Christiaan van der Klaauw

23 mei 2024

Astronomie en tijd in zijn puurste vorm vormen de inspiratiebron voor Nederlands bekendste horlogeatelier, Christiaan van der Klaauw. Sinds 1974 ontwerpt en produceert dit atelier als enige ter wereld exclusieve, volledig handgemaakte astronomische horloges.

Horloges van Christiaan van der Klaauw zijn meermaals genomineerd en eenmaal bekroond met de prestigieuze Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) en het huis werd in 2021 officieel erkend door de Fondation Haute Horlogerie (FHH). Daarmee behoort dit Nederlandse stukje trots tot de top 65 horlogemerken wereldwijd.

Op vrijdag 14 juni zal Pim Koeslag, eigenaar van Christiaan van der Klaauw, op ons pre-summer event aanwezig zijn om zijn passie en kennis over Haute Horlogerie met u te delen. Op zaterdag 15 juni staat Daan van der Bruggen, internationaal accountmanager van Christiaan van der Klaauw, voor u klaar.

 


 

Christiaan van der Klaauw Real Moon Tides

De edelstalen Christiaan van der Klaauw Real Moon Tides met een diameter van 40 millimeter, is een speciale versie van de roterende, driedimensionale maan die de werkelijke maanfase aangeeft. De handgemaakte 3D miniatuur maan, vervaardigd in het eigen atelier, draait in 29,530588853 dagen rond de aarde en is de meest accurate 3D maanfase ter wereld, met een afwijking van slechts één dag per 11.000 jaar.

Voorzien van een automatisch uurwerk met een gangreserve van 96 uur, geeft de CVDK Real Moon Joure ook de getijden aan. De zilverwitte wijzerplaat is bedekt met krasvrij en ontspiegeld saffierglas, en een transparante achterdeksel biedt een prachtig zicht op het verfijnde uurwerk. Dit horloge is waterdicht tot 50 meter en wordt geleverd met een hoogwaardige lederen horlogeband.

 


 

Christiaan van der Klaauw Ariadne

De Ariadne is een perfect voorbeeld van de combinatie van astronomische precisie en modern design, gemaakt voor de liefhebber van zowel techniek als elegantie. De chronograaf geeft de seconden, minuten en uren nauwkeurig aan en biedt een volledige datumweergave, maanstandindicatie en een 24-uurs tijdsaanduiding. De maanstand is af te lezen onderin op de 6-uurs positie: wanneer de maan links van het midden staat, bevindt deze zich in het eerste kwartier; in het midden staat het voor volle maan; en rechts van het midden is de maan in het laatste kwartier. Indien de maan niet zichtbaar is, ziet men een prachtige sterrenhemel in het venster, wat aangeeft dat het nieuwe maan is.

Het horloge, geleverd met een luxe lederen band, heeft een edelstalen kast met een diameter van 40 mm en een elegante blauwe wijzerplaat. Het is voorzien van een automatisch uurwerk met een gangreserve van 48 uur, krasvrij saffierglas en een transparante achterdeksel.

 

Aanmelden Event

Meer nieuws

Volg ons op instagram