• Juwelier in Haren - Groningen
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Bron Jewelry event 27 en 28 november 2020

23 november 2020

Bron Jewelry, 20 jaar jong en toch al sinds 1888

Bron is opgericht in 1888 in de Zilverstad Schoonhoven. Wat begon als een zilver- en goudsmederij is nu een juwelenmerk met internationale bekendheid.

Heleen Bron heeft de leiding van het bedrijf in het jaar 2000 volledig overgenomen. Op dat moment was Bron een importeur van luxe merkloze juwelen die zij leverden aan Nederlandse juweliers. Het roer ging vanaf 2000 langzamerhand om, Heleen Bron besloot om zélf te gaan produceren. Er was immers meer dan genoeg know how in het familiebedrijf. De belangrijkste reden om deze keuze te maken is dat Heleen merkte dat er weinig flexibiliteit was bij de bestaande producenten en dat veel vrouwen hun persoonlijke wensen en voorkeuren hadden waar niet voldoende aan kon worden voldaan. Door zelf te ontwerpen en te produceren sloeg het bedrijf twee vliegen in één klap: namelijk inspelen op de wensen van de klant én behoud van het ambacht in zowel het eigen bedrijf als in Nederland.

De juwelen die Bron ontwerpt en produceert zijn altijd gemaakt van goud met uitsluitend natuurlijke edelstenen, parels en diamanten. Goud is niet voor niets één van de edele metalen want het voelt na een ambachtelijke bewerking altijd prettig aan. De ontwerpen die Bron maakt zijn geïnspireerd op klassieke vormgeving, maar dan in een nieuw jasje. Vrouwelijk, klassiek en eigentijds zijn de sieraden bovenal bedoeld om vaak te dragen. Een team van vier personen tekent voor de ontwerpen van de eigen collectie; naast Heleen Bron zijn dat meester-goudsmid Hans Boekhorst, edelsteenspecialisten Ellen van Beuzekom en Paul van Muijden. Twee gemmologen in het ontwerpteam is typerend voor het merk; bij de Broncollectie draait het immers om kleuredelstenen en een enorme diversiteit aan mogelijkheden. Tijdens de inkoop van de edelstenen op de internationale beurzen ontstaan er al nieuwe ontwerpen bij Paul en Ellen wanneer zij stenen aantreffen waar hun hart sneller van gaat kloppen.

In 2011 deed Hans van Willige zijn intrede in het bedrijf om samen met Heleen Bron de leiding te nemen. Sindsdien is het bedrijf gestaag gegroeid en zijn de juwelen van Bron nu ook bij een groot aantal buitenlandse juweliers te vinden. Deze stap ging gepaard met de overgang van de Nederlandse norm van 14 karaat goud naar de internationale norm van 18 karaat goud. Wat echter bleef is de persoonlijke benadering met uitgebreide kleur- en combinatiemogelijkheden die Heleen Bron heeft geïntroduceerd.

Bron Jewelry is nu 20 jaar jong. Voor Heleen Bron en het Bron team een mijlpaal die in de huidige omstandigheden helaas niet groots gevierd kan worden. Daarom is Bron Jewelry blij dat zij hun collecties in kleinere kring aan u kan laten zien. Tijdens het event op vrijdag 27 en zaterdag 28 november bij Ha juweliers in Haren kunt u direct hun enthousiasme ervaren. Ha juweliers bestaat 10 jaar en wie jarig is trakteert. Daarom krijgt u tot 31 december 2020 op al uw aankopen 10% korting. Maak gerust een vrijblijvende afspraak via info@ha-juweliers.nl of kom langs.

Johan Leyendijk en Harold Mulder

Bekijk collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram