Armin Strom Dual Time Resonance Watch, de nieuwste Masterpiece.

Opnieuw geeft Armin Strom een gelimiteerde Masterpiece uit. De Dual Time Resonance Watch in een behuizing van saffierglas. In een oplage van 8 stuks wereldwijd en met een prijskaartje van €_250.000,- is dit horloge bestemd voor een absolute liefhebber van unieke exemplaren haute horlogerie.

Armin Strom is er in geslaagd om de haute horlogerie wereld op zijn kop te zetten. Met veel belangstelling en grootse complimenten van alle concurrenten heeft deze bijzondere manufactuur een fantastische innovatie gemaakt. De Dual Time Resonance Watch is een horloge waarin twee uurwerken zijn verwerkt die met elkaar zijn verbonden door middel van een gezamenlijke balansspiraal. Doordat beide uurwerken 180 graden ten opzichte van elkaar in de kast zijn geplaatst zijn ze onderhevig aan precies de tegenovergestelde invloed van zwaartekracht. Omdat beide uurwerken dezelfde balansspiraal gebruiken heffen ze elkaars natuurlijke afwijking vanwege de invloed van de zwaartekracht op.

Zwaartekracht beinvloed de nauwkeurige werking van een uurwerk. De onderdelen in het uurwerk worden door de beweging van de pols voortdurend in een andere positie gebracht. Door twee uurwerken tegenovergesteld aan elkaar te koppelen worden beide uurwerken tegenovergesteld in positie gebracht en door de koppeling heft de gezamenlijke balansspiraal de onnauwkeurigheid op. Dat klinkt misschien heel logisch, maar het is nog niet eerder gelukt om op deze manier een uiterst nauwkeurig horloge te produceren. Een echte horloge liefhebber kent het principe van een tourbillon. De ontwerpers van uurwerken zijn steeds op zoek naar de mooiste complicaties en beste nauwkeurigheid. Een tourbillon is daar het bekendste en tot voor kort het meest geprezen voorbeeld van. Bij een tourbillon uurwerk wordt de balans in een roterende beweging gebracht. In precies 1 minuut draait de balans in een tourbillon om zijn eigen as. Meesterlijk! En een lust voor het oog!

De Dual time Resonance Watch is een doorontwikkeling van de Mirrored Force Resonance Watch. De uniekheid van het uurwerk spreekt voor zich maar is ook te zien. De gekoppelde balansspiraal doet zichtbaar zijn werk direct onder het glas aan de bovenzijde. Je ziet het horloge leven, alsof het hart van het uurwerk klopt! Het is het DNA van Armin Strom om het meest bijzondere van een horloge zichtbaar te maken. Armin Strom is bekend van de opengewerkte uurwerken en het ontbreken van een wijzerplaat, immers het mooiste van een manufactuur horloge is het uurwerk, en dat mag gezien worden. Door de toepassing van saffierglas voor de behuizing van het uurwerk blijft er niets over wat onzichtbaar is. Ieder onderdeel van een Armin Strom caliber is met zorg afgewerkt en het is een feest om naar te kijken.

Het is Serge Michel en Claude Greisler, de eigenaren van Armin Strom, gelukt om wereldwijd patent te claimen voor de ontwikkeling van de Mirrored Force Resonance Watch en daarmee vanzelfsprekend ook voor de Dual Time Resonance Watch.

Tijdens ons event op vrijdag 20 en zaterdag 21 november 2020 presenteren we naast de Mirrored Force Resonance Watch ook de gelimiteerde Dual Time Resonance Watch in de saffieglazen behuizing. En daarnaast een uiterst grote collectie met onder andere de nieuwste Lady Beat, met een Equal Gravity Force Caliber. Hierover meer in mijn volgende Armin Strom Blog in december.

Johan Leyendijk