Frederique Constant Hybrid, horloge 3.0!

In 2018 werd het eerste hybride horloge met smartwatch functies gelanceerd. Frederique Constant heeft hiermee een wereldprimeur en bewijst daarmee hoe innovatief en spraakmakend een Zwitsers horlogemerk kan zijn.

De twee Nederlandse horlogeliefhebbers Aletta Bax en Peter Stas hebben Frederique Constant in 1988 opgericht en in 1992 werd de eerste collectie Frederique Constant horloges van zes modellen gepresenteerd. Deze modellen zijn door een horlogemaker in Geneve gemonteerd en daarmee vestigde het nieuwe merk zich in het hart van de Zwitserse horloge industrie. De visie van Aletta en Peter is om meer mensen van luxe te laten genietenen en dat blijkt uit de redelijke prijzen van de horloges van hoge kwaliteit.

De hybride met een diameter van 42 milimeter bestaat uit een mechanisch manufactuur uurwerk met een automatische opwinding, dat volledig in eigen huis is ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd. De afwerking van de uurwerk onderdelen is echt prachtig met onder andere Cotes de Geneve graveringen die zichtbaar zijn via het transparante achterdeksel. Het mechanische uurwerk wordt gecombineerd met een electronisch gedeelte dat ook volledig in eigen manufactuur is ontwikkeld. Het electronische gedeelte maakt de smart functies in het horloge mogelijk.

De smartfuncties zijn gericht op gezondheid en welzijn en bieden de volgende functionaliteiten: activitytracking en sleepmonitoring en daarnaast een worldtimer, battery-indicator en een dynamic coach. Door het horloge te verbinden via blue tooth met de hybrid-app zijn de smartfuncties in deze app af te lezen. De softwareupdate van het electronische gedeelte gaat ook eenvoudig via de app.

Met Caliber Analytics geeft het Frederique Constant Hybrid horloge de prestaties van het mechanische uurwerk weer. Hierdoor is in de hybrid-app af te lezen hoeveel seconden het uurwerk per dag afwijkt. Verder is de amplitude van de balans af te lezen en de mate van rotatie van de balans die alles zegt over de staat van het uurwerk; het is de hartslag van het horloge. Een eventuele beat error van de balans wordt ook geregistreerd waardoor het kijkje in het uurwerk via deze app optimaal is.

De functionele box die wordt meegeleverd functioneert als horlogebeweger om het mechanische uurwerk op gang te houden en het electronische gedeelte van het horloge te voorzien van nieuwe energie. De gangreserve van het mechanische gedeelte is 38 uur en het electronische gedeelte slaat voor een gebruik van minimaal 7 dagen energie op. Het opladen van het electronische gedeelte van de hybride kan ook door middel van de bijgeleverde usb kabel, handig voor wie regelmatig onderweg is.

Met Philips Healthcare is de samenwerking aangegaan om de smartfuncties nog verder te ontwikkelen. Deze ontwikkeling gaan we dit voorjaar als eerste terugzien in de horological smartwatches van Frederique Constant. Wij zijn uiterst benieuwd hiernaar en wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte.