If it’s a diamond, it should be a rock.

Juwelenontwerpster Claudia Lijnsvelt verovert langzamerhand de wereld met haar collectie oorbellen, armbanden en colliers van haar merk Rocks on a Rope. Er zijn al verkooppunten in Parijs, Saint Tropez en Cannes. Daarnaast reist Claudia de wereld over en geeft ze op de meest prestigieuze evenementen acte de présence met haar collectie. Sinds december 2017 zijn wij met Claudia een samenwerkingsverband aangegaan en zijn haar juwelen bij ons te koop in Haren, haar eerste juweliers-verkooppunt in Nederland.

Wat is het geheim van haar succes?

Claudia heeft alles verwerkt in haar collectie waar ze in gelooft: De schoonheid, puurheid en kracht van vrouwen; de juwelen benadrukken deze eigenschappen. De unieke sieraden van Rocks on a Rope worden met de hand gemaakt in Claudia’s atelier in Amsterdam.

Wat is het bijzondere van Rocks on a Rope?

De sieraden onderscheiden zich van alle bestaande ontwerpen, want één of meerdere diamanten in onverwachte kleuren worden zonder zetting direct op de huid gedragen. Ze zijn onderling verbonden door een exclusief sterk koordje of door gouden schakels. De schittering van de stenen wordt hierdoor extra geaccentueerd waardoor de eigenschappen van de stenen nog meer tot zijn recht komen.

Hoe is de samenwerking tussen Claudia Lijnsvelt en Ha juweliers ontstaan?

Wij werden benaderd door een van Claudia’s medewerkers of wij wellicht interesse zouden hebben om haar collectie toe te voegen aan onze portfolio van merken. De manier waarop wij te woord werden gestaan in het eerste contact was direct heel persoonlijk en betrokken. Tegelijkertijd merkten wij dat Claudia niet een draaiboekje had voor acquisitie bij juweliers, dit was overduidelijk een nieuwe stap voor haar. En ook had ze geen ambitie om een tiental verkooppunten te realiseren. Ze was op zoek naar een juwelier waar ze zichzelf thuis voelde. Dit was voor ons genoeg reden om verder kennis te maken en de collectie te beoordelen. En de collectie is echt onderscheidend, maar zeer beslist draagbaar en absoluut stijlvol. Door gebruik te maken van de gefacetteerde gekleurde diamanten straalt ieder sieraad iets informeels en tegelijkertijd luxe uit. Wij geloofden er direct in en dit blijkt ook in de praktijk.

Hoe wordt er gereageerd op de sieraden van Rocks on a Rope?

Klanten die het eerste sieraad van Rocks on a Rope hebben gekocht zijn er dusdanig blij mee dat zij later gaan aanvullen na hun eerste sieraad. En iedere dag verrassen we mensen in onze winkel met deze juwelenlijn. Het merk is dan misschien nog niet zo heel erg bekend, maar nadat men er eenmaal kennis mee heeft gemaakt is het bijna onmogelijk om de naam Rocks on a Rope te vergeten. Wat het merk extra bijzonder maakt is dat er veel maatwerk mogelijkheden zijn. Naar wens kunnen er meer of minder diamanten worden verwerkt of kunnen er juist iets grotere diamanten worden gebruikt. Bovendien kan er worden gespeeld met de lengte van hangende oorsieraden of colliers.