Meistersinger blijft ons verrassen. De nieuwe gelimiteerde versie van dit unieke eenwijzerhorlogemerk is een horloge met een kijk op de tijd die het hier en nu voor de volle 100% centraal stelt. De Edition Today heeft een dagaanduiding die op iedere dag aangeeft dat het vandaag is. Dit is weliswaar in zeven verschillende talen waardoor er een zichtbare variatie ontstaat op vandaag. Er is in dit model afgerekend met verleden en toekomst: yesterday is history, tomorrow is a mistery, today is a gift.

De aanduiding is in het Engels, Duits, Frans, Nederlands, Spaans, Italiaans en Esperanto weergegeven, respectievelijk TODAY, HEUTE, AUJOURSD’HUI, VANDAAG, HOY, OGGI en HODIAU.

Carpe Diem – pluk de dag – aldus het persbericht van Meistersinger. De drager van het horloge laat zich niet haasten maar geniet van het moment. Door zeven talen te gebruiken worden we ook herinnerd aan andere landen, aan vakanties, vrienden en collega’s die in regio’s wonen die momenteel verder weg lijken dan ooit, maar waar het ook vandaag is.

De basis van de Edition Today is de Urban Day Date, het jongste horloge uit de Meistersinger collectie. De vandaagaanduiding is gepositioneerd op 12 uur door middel van een boogvormig venster met een grasgroene schijf met witte letters. De wijzerplaat is zwart en heeft een witte indexering en een witte wijzer met een rood uiteinde, waardoor het aflezen van de tijd heel plezierig is. De datumschijf heeft geen verrassing en geeft de actuele datum weer in een rond venster op de 6 uurs positie. De rode datumschijf met witte bedrukking komen overeen met de kleuren van de wijzer, een fraai detail. Het uurwerk van de Urban Day Date is een Miyota 8285 met een automatische opwinding van de veer en een gangreserve van 42 uur. Het horloge heeft een diameter van 40 millimeter en is voorzien van krasvrij saffierglas en een transparante achterdeksel. De bruine zadellederen band met witte vintage stiksels maken het horloge af, maar zoals u van ons bent gewend kunt u voor uw Meistersinger zelf een lederen band uitkiezen die precies uw smaak is. De prijs van het horloge is € 1100,-.

Vanaf 20 november 2020 tot het einde van het jaar hebben we een extra grote collectie horloges van Meistersinger op voorraad. De nieuwste gelimiteerde NL edities 2020 zijn aanwezig en ook de nieuwste city editie 2020 van Groningen is er, nu met de nieuwe skyline van Groningen omdat het Forum nu onderdeel uitmaakt van het beeld van de stad.

Johan Leyendijk