• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Nieuw in de collectie

22 april 2022

Gyre SeaCleaner Sporthorloges

Gyre Watch is een nieuw en duurzaam horlogemerk, opgericht door de Nederlandse journalist en horlogeliefhebber Bernard Werk en medeoprichter Jorrit Niels. Gyre Watch staat met sportieve horloges symbool voor verandering, zonder in te boeten aan stijl en comfort. Gyre SeaCleaner horloges zijn vanaf nu in 6 verschillende kleuren verkrijgbaar in onze winkel en online shop.

Horloges met een goed gevoel

Gyre is wereldwijd het eerste horlogemerk dat sporthorloges maakt uit gerecycled plastic zwerfafval, afkomstig uit onze zeeën. In het bijzonder gaat het om afgedankte visnetten. Niet minder dan 46 procent van het plastic dat wordt gevonden in de ‘Great Pacific Garbage Patch’ – de drijvende plastic ‘soep’ ter grootte van Frankrijk, Duitsland en Spanje samen – bestaat uit spookvisnetten. Voor het Gyre-team reden om in 2017 het plan op te vatten om een deel van dit materiaal te gaan gebruiken voor het maken van horloges. In 2020 was het allereerste Gyre testhorloge een feit.

De sportieve horloges hebben een edelstalen kast die waterbestendig is tot 100 meter/10 bar. De Japanse uurwerken worden aangedreven door een zonne-energie. 3 uur licht is goed voor 6 maanden stroom. De horloges worden in Nederland geassembleerd. Met deze horloges vraagt Gyre aandacht voor het milieuprobleem dat plastic in onze zeeën en oceanen veroorzaakt. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan organisaties die zich bezighouden met het schoonmaken van de oceanen.

Bekijk Gyre collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram