• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Nieuw in de collectie

10 augustus 2022

Armin Strom Orbit 1 First Edition

Geen enkel ander Zwitsers horlogemerk verstaat de kunst van het met de hand skeletteren zo goed als Armin Strom. Met stoere, tot de kern teruggebrachte designs en de ontwikkeling van eigen hightech uurwerken, slaat het merk een brug tussen Zwitsers-Duitse horlogetraditie en moderne innovatie.

Skeletteren is een delicaat proces waarbij handmatig de basisplaat van het uurwerk (platine), bruggen en radertjes zo wordt bewerkt dat alleen het nodige overblijft. Het uurwerk wordt hierdoor dunner, fijner en transparant en lijkt in de kast te zweven. Bij een skeleton horloge is het uurwerk, dat traditioneel niet zichtbaar is, zichtbaar gemaakt.

Beperkt tot 25 stuks wereldwijd

Per augustus 2022 is er – ook bij Ha Juweliers – een nieuwe Armin Strom beschikbaar: de Armin Strom Orbit 1 First Edition. Het edelstalen horloge heeft een diameter van 43,4 millimeter. Voor dit horloge ontwikkelde Armin Strom een unieke column-wheel retrograde complicatie voor de datumwijzer. Deze complicatie zorgt ervoor dat de datumwijzer kan verspringen. Door de pusher op 10 uur in te drukken verspringt de wijzer vanuit een neutrale positie op 12 uur en wijst de datum aan, die via witte cijfers op de lunette is af te lezen. Door nogmaals op de pusher te drukken springt de wijzer weer terug naar 12 uur. Dit sterk staaltje horlogetechnologie heeft als voordeel van deze ‘on demand datumwijzer’ op 12 uur het aanzicht van de wijzerplaat niet belemmert.

De Armin Strom Orbit 1 First Edition is uitgebracht in een gelimiteerde versie van 25 stuks. De limited edition heeft als extra feature drie zichtbare bruggen en een wijzerplaat met black gold coating.

Bekijk Armin Strom Collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram