• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Cire Trudon brengt geur en kleur in huis

11 september 2023

Nu de dagen weer korter worden, zorgen we binnenshuis graag voor een warme en gezellige sfeer. Met de kaarsen van Cire Trudon is dit heel eenvoudig. De geurkaarsen zorgen voor warmte in elk interieur en verspreiden een heerlijk geur in huis.

De geurkaarsen van Cire Trudon vormen een blikvanger in elke woonkamer en dat doen ze al heel lang. Cire Trudon is namelijk de oudste kaarsenfabrikant ter wereld. Het Franse bedrijf maakt al vier eeuwen kaarsen en veel grote namen uit de geschiedenis behoren tot de klantenkring. Zo stak ook Napoléon Bonaparte graag een kaars van Cire Trudon aan.

Dat mensen dit al vier eeuwen lang over de hele wereld doen, heeft een goede reden. Cire Trudon is uniek in haar creaties van geursensaties in kaarsen. Dit is te danken aan de wasformules van de kaarsen die niet alleen een heerlijke geur in een ruimte brengen, maar ook perfect branden. Bij de juiste behandeling rookt een Cire Trudon-kaars niet en blijft er geen was achter tegen de zijkanten van het glas.

Cire Trudon maakt elke kaars met de hand in de fabriek in Normandië. Hierbij wordt elke kaars voorzien van een gouden label dat exclusief voor Cire Trudon wordt gemaakt door de oudste fabrikant van champagne labels in Frankrijk. In gouden letters staat op elke kaars het logo en de inscriptie ‘Cire Trudon sinds Louis XIV: ‘deo regique laborant’ (zij werken voor de koning en voor god).

 


 

Albastan-Atria

De Grieken, Egyptenaren en Romeinen. Allemaal maakten ze gebruik van de zachte steen albast. De melkachtige tint hiervan filtert het licht en talloze artefacten en sculpturen gesneden uit albast zijn te vinden in musea over de hele wereld. Elk daarvan symboliseert elegantie, finesse en een onberispelijke witheid. De kaars Atria van Cire Trudon heeft een zelfde uitstraling met een daarbij passende lichte geur. In het hart van het parfum worden iris, kasjmierhout en amberkleurige noten gecombineerd met leerachtige en muskusachtige basisnoten.

 


 

Classique Mary

De Britse schrijfster Mary Shelley (1797-1851) is bekend als de auteur van Frankenstein. Of zij ook kaarsen van Cire Trudon brandde is niet bekend, maar het Franse merk heeft wel een kaars naar haar vernoemd. De Cire Trudon Classique Mary is een subversief parfum: het testament van een rijk innerlijk leven, dat het leven onthult van een vervloekte heldin. De geur is theatraal en vult de ruimte met bloemige en kruidige tonen van immortelle, tuberoos, steranijs en kardemom.

 


 

Ernesto

De Ernesto geurkaars van Cire Trudon verspreidt de warme, uitgesproken geur van leer en tabak in elke gewenste ruimte in huis. De geur neemt ons mee naar Cuba in de tijd van Che (Ernesto) Guevera. Hij was een groot liefhebber van sigaren en noemde ze zijn ‘enige ondeugd’ en ‘een geschenk uit de hemel’. In deze kaars is de basisgeur die van tabak, amber, leer en mos, maar we ruiken ook bergamot, grapefruit, rum, eikenhout, kruidnagel, labnanum en patchoeli. De kaars brandt ruim driehonderd uur, dus er is tijd genoeg om van al deze geuren te genieten.

 


 

Classic Maduraï

De Cire Trudon Classic Maduraï neemt ons mee naar de vruchtbare valleien en tuinen van de oudheid waar de iris weelderig groeide. In de Griekse mythologie wordt de godin Iris geassocieerd met Horus, de valkengod die hemel en aarde samenbrengt. De kaars lijkt in zijn uiterlijk uit deze tijd afkomstig en heeft een geur van gardinia, iris en benzoïne.

 


 

Cyrnos

De Cyrnos diffuser van Cire Trudon is een luxe geurstok die de mediterrane aroma’s van de Côte d’Azur verspreidt. Wie kiest voor deze geur in huis, reist af naar de Cyrnos Villa in de Provence. De geur is namelijk geïnspireerd op deze plek waar begin twintigste eeuw de flamboyante jetset samenkwam in de schaduw van de vijgen- en pijnbomen en de droge aroma’s uit de Provence zich vermengden met geurige lavendel. Gedurende drie à vier maanden verspreidt de diffuser de geur met een basis van kasjmierhout, muskus, patchoeli, ceder, vijg, lavendel, dennen en de topnoten citroen, mirte en tijm.

 


 

L’Œuf

L’Œuf onderscheidt zich als een symbool van de Renaissance en combineert de zachtheid van ongeglazuurd keramiek met de kracht van een satijnzwarte, gedraaide houten standaard. De set bestaat uit een ongeglazuurd keramisch ei, een beschilderde houten standaard, acht rieten, een flesje van 300ml met daarin de geur en een trechter. Wie de L’Œuf een mooi plekje in de woonkamer geeft, zal in no time de Mediterrane aroma’s van de Côte d’Azur herkennen. Deze geur is geïnspireerd op de Cyrnos villa waar begin twintigste eeuw de jetset zich amuseerde. Deze diffuser oogt als een kunstwerkje en verspreidt tegelijkertijd de geur met een basis van kasjmierhout, muskus, patchoeli, ceder, vijg, lavendel, dennen en de topnoten citroen, mirte en tijm.

 

Bekijk Cire Trudon Collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram