• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

De betovering van Reuge muziekdozen

07 juni 2023

Muziekdozen van het Zwitserse merk Reuge zijn prachtige, handgemaakte juweeltjes die de magie van muziek tot leven brengen met hun meeslepende melodieën. Of u nu op zoek bent naar een uniek cadeau of een tijdloos stuk voor uzelf, Reuge muziekdozen zijn betoverende, verfijnde kunstwerken. We hebben een aantal prachtige Reuge muziekdozen op voorraad in verschillende stijlen en met een variatie aan melodieën.

 


 

Reuge Butterfly

Deze unieke muziekbox is geïnspireerd op de architectuur van The Sydney Opera House. De Reuge Butterfly muziekdoos herbergt maar liefst 10 verschillende rollen, voor 10 melodieën. Het is een waar kunstwerk dat niet alleen een melodie voortbrengt, maar ook een gevoel van verwondering en vreugde oproept: een beleving om naar te kijken en naar te luisteren.

 


 

Reuge Enchanting Bird Green Canary

Het uiterlijk van deze Reuge muziekdoos is zowel klassiek als modern. Wanneer de melodie begint te spelen, ontstaat er een gevoel van betovering en fascinatie. Terwijl u kunt bewonderen hoe het mechanisme beweegt, ‘danst’ een kleine vogel op de tonen van de muziek. Deze muziekdoos is uitgebracht in een gelimiteerde oplage. Bij Ha Juweliers bieden wij nummer 9/36 aan.

 


 

Reuge Dolce Vita muziekbox

Het klassieke uiterlijk verraadt al dat de Reuge Dolce Vita muziekbox klassieke composities ten gehore brengt. Dit mini symfonieorkest brengt onder andere muziekdoosuitvoeringen van de Sleeping Beauty van P.I. Tchaïkovski, Tales from the Vienna Woods van J. Strauss en Der Lindenbaum van F. Schubert. De box is handgemaakt uit o.a. braam- en walnotenhout en heeft een marqueterie van ingelegde bloemen, dit maakt deze muziekdoos tot een pareltje. De muziekbox bevat in totaal 15 verschillende melodieën van elk 36 seconden, mogelijk gemaakt door vijf cilinders met elk 3 melodieën.

 


 

Reuge Slightly Windy

Voor de muziekdoos Slightly Windy gebruikte Reuge twaalf echte tarwestengels uit de omgeving van Sainte-Croix en conserveerde ze tot kunstwerk. Het muzikale mechanisme is gekoppeld aan een automaat die de tarwestengels zachtjes in beweging brengen, alsof ze beroerd worden door een zomerbries. De houten muziekdoos speelt naar wens een van deze 3 melodieën: Autumn leaves, What a wonderfull world en Summertime.

 

Bekijk Reuge collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram