• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

De kracht van het merk Oris

14 december 2022

Oris staat voor betaalbare, hoogwaardige ‘Swiss Made’ horloges. Vooral op het gebied van duikhorloges heeft Oris naam gemaakt. De oorsprong van Oris gaat meer dan 100 jaar terug toen de horlogemakers Georges Christian en Paul Cattin in 1904 in Hölstein besloten te gaan samenwerken onder de naam Lohner &Co. De eerste productie bestond uit zakhorloges, vanaf 1925 aangevuld met polshorloges.

Behalve in duikhorloges is Oris tevens sterk in het maken van pilotenhorloges. Deze verschenen een paar jaar later. In de loop van haar bestaan heeft Oris altijd nieuwe, innovatieve horloges geproduceerd. In de jaren zeventig, toen quartz horloges ineens sterk opkwamen, werd Oris onderdeel van de Schweizerische Uhrenindustrie AG. Oris en quartz uurwerken bleken geen goede combinatie. Toen het merk jaren later onafhankelijk verder ging als Oris AG, wist het opnieuw een goede positie te veroveren als Zwitsers merk voor mechanische horloges.

De huidige collectie van Oris bestaat uit 8 lijnen. Nieuw in onze collectie zijn een aantal Oris horloges die worden aangedreven door het jongste Oris uurwerk ‘kaliber 400’.

 


 

Oris Aquis Date Calibre 400

De Oris Aquis is een geliefd duikhorloge. De jongste duikers uit de serie zijn door Oris geoptimaliseerd met het krachtige Oris kaliber 400. Dit automatische uurwerk heeft een gangreserve van 5 dagen en heeft een verhoogde ongevoeligheid voor de invloed van magnetische velden. Het horloge is gemaakt uit edelstaal en heeft een kast van 42,5 millimeter. Bekende Oris Aquis kenmerken, zoals een unidirectionele met goede grip, een COSC-chronometer certificering en een zeer hoge waterbestendigheid tot 300 meter zijn eveneens aanwezig.

 


 

Oris Propilot X caliber 400

Oris is onlosmakelijk verbonden met pilotenhorloges. De Oris Propilot X is een modern pilotenhorloge met het DNA van Oris-historie. Met zijn rustgevende blauwe wijzerplaat met klassieke uitstraling verraad de Oris PropilotX niet direct dat het hier gaat om een ultrasterk titanium horloge. Naast de 39,5 millimeter kast is ook de band met vouwsluiting gemaakt uit titanium. Het horloge is uitgerust met het Oris kaliber 400. Het COCS-gecertificeerde uurwerk is door Oris zelf ontworpen en biedt een zeer hoge nauwkeurigheid.

 


 

Oris Aquis Depth Gauge

Duiksportliefhebbers kennen de Oris Aquis Depth ongetwijfeld als ‘het horloge met een gat’. Dankzij deze kleine opening die door het saffierkristal op 12 uur loopt, kan er tijdens een duik water in een gesloten mechanisme stromen en de waterdruk gemeten worden die in geel op de wijzerplaat af te lezen is. De achterkant van de kast heeft een tabel die het eenvoudig maat voet naar meter om te rekenen. Daarnaast heeft het horloge het gepatenteerde Quick Strap Change systeem wat het mogelijk maakt om zonder gereedschap eenvoudig te wisselen tussen de bijgeleverde edelstalen of rubberen band.

 


 

Oris Divers Sixty-Five

De vintage karakteristieken van de Oris Diver Sixty-Five worden in dit horloge met diepblauwe wijzerplaat gecombineerd met een draaibare bronzen lunette. Het saffierglas dat de wijzerplaat bedekt is bolvormig, wat zorgt voor een snelle afleesbaarheid. Het duikhorloge is waterdicht tot 100 meter en wordt geleverd met een edelstalen band met bronzen tussenschakels.

 

Bekijk Oris collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram