• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Techniek: verschillende zettingen voor edelstenen

06 oktober 2022

De zetting, hoe een diamant of edelsteen in een sieraad wordt verwerkt, is een belangrijke designkeus en kwaliteitskenmerk. Wanneer u goed naar de zetting kijkt, vallen er prachtige details op!

 


 

Oorknoppen met roosgeslepen diamanten in kastzetting

Een kastzetting wordt ook wel bezelzetting genoemd. De edelsteen wordt daarbij omsloten in een rand. Deze zetting zorgt voor wat minder schittering omdat het licht niet overal de steen kan bereiken. Deze 18 karaat roségouden oorstekers met roos geslepen diamant en briljant (0,80 ct.) van Roos krijgen extra glans door de gouden zetpootjes die om elke afzonderlijke steen zijn geplaatst.

 

Bekijk Roos Collectie

 


 

Oorstekers met blauwe steen in kastzetting

Deze 14 karaat roségouden oorstekers met London blue topaas van Jarrèl hebben een kastzetting met een brede rand. De 8 x 8 millimeter blauwe stenen zijn schaakbord geslepen voor een schitterende glans.

 

Bekijk Jarrèl Collectie

 


 

R&C Romance London ring met Tanzaniet

De entourage zetting of halo zetting is een zetting die het sieraad een klassiek karakter geeft. Kenmerkend is een in het midden geplaatste steen, met daaromheen kleinere stenen. Zoals in deze 18 karaat geelgouden ring uit de R&C Romance-collectie met de naam ’the London’ met Tanzaniet en diamant. (32/0.29ct.)

 

Bekijk R&C Collectie

 


 

Creolen met diamanten in pavé zetting

De witte briljant geslepen diamanten (1,35 ct.) maken deze Tirisi Jewelry creolen uit de Amsterdam collectie extra luxe. De diamanten hebben een pavé zetting wat zorgt voor een sublieme schittering. De edelstenen worden in meerdere rijen naast elkaar gezet, waardoor het licht in alle richtingen weerkaatst. Kenmerkend aan een pavé zetting is dat het edelmetaal soms nog nauwelijks zichtbaar is.

 

Bekijk Tirisi Collectie

 


 

Diamanten in memoire zetting

Een memoire zetting lijkt enigszins wat op de pavé zetting. Kenmerkend is dat de edelstenen in een rij worden gezet, maar minder strak tegen elkaar aan dan bij een pavé zetten. Iedere steen zit bij een memoire ring in een aparte zetting. Deze 14 karaat witgouden Alliance ring uit de Ha collectie heeft een modern design met drie diamanten (3-0.06ct.) in memoire zetting.

 

Bekijk Ha Collection

Meer nieuws

Volg ons op instagram