• Juwelier in Haren - Groningen
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Van oester tot parel

10 juli 2023

De smaak van een oester en de schoonheid van een parel. Van beiden kunnen we genieten. Tijdens de Nationale Oesterdag op 5 augustus stonden we stil bij het bijzondere diertje dat ons een heerlijke smaak en prachtige sieraden geeft.

De parel is in veel sieraden een subtiel glanzende blikvanger, die een lange en interessante weg heeft afgelegd om zover te komen. Ooit ontstond de parel in de diepte van de oceaan toen een vreemde indringer, zoals een zandkorreltje, in de schelp van een oester terechtkwam. Hierdoor ging de oester rond het deeltje parelmoer afscheiden dat laagje na laagje werd opgebouwd om een parel te vormen. Zo werd een eenvoudige zandkorrel de glanzende parel in uw sieraad.

 


 

Bron Sushi ring met Zuidzeeparel

Zoals de oester haar parel stevig bij zich houdt, doet de Sushi-ring van Bron dat ook. De zeldzame, witte Zuidzeeparel wordt stevig vastgehouden door het 18 karaat roségouden ringmontuur. De rand om de parel is gesatineerd.

 
 

Kleurrijk collier van Bron

Een enkele parel is al prachtig, maar in een kleurrijk collier is ze ook op haar plaats. Bron heeft de parel verwerkt in dit collier van 18 karaat roségoud. Het is een kleurrijk geheel van amazoniet, amethist, toermalijn, aquamarijn en keshi parels.

 

Bekijk Bron Collectie

 


 

Tahiti-parel in oorstekers Ha collection

De Tahiti-parel uit de Stille Zuidzee staat bekend om zijn donkere, mysterieuze kleur. Deze bijzondere parel heeft zijn weg gevonden naar de Ha collection. In combinatie met 18 karaat roségoud en diamanten (0,53 ct.) is de parel de blikvanger in deze oorstekers.

 
 

16 tinten Zoetwaterparels in een armband van Ha collection

Zoetwaterparels zijn er in een breed scala aan grootte, kleur en vormen. Ze zijn dus ideaal om te gebruiken in een armband, zoals deze uit de Ha collection. De armband bestaat uit parels in 16 zachte tinten. Dit zorgt voor een armband met een frisse, zomerse uitstraling.

 

Bekijk Ha collection

 


 

Gellner-collier met 24 Tahitiparels

Een parel kan heel subtiel aanwezig zijn, of juist indrukwekkend zoals in dit collier van Gellner. De parels zijn Tahiti-parels met een diameter van 12×14 millimeter. De barok parels zijn multicolour in verschillende grijstinten. Het zijn er 24, inclusief de parel met ingebouwde sluiting.

 

Bekijk collier

 


 

Parels zijn er in alle soorten en maten. Elk daarvan is op unieke wijze ontstaan en heeft haar eigen kenmerkende eigenschappen.

Tahitiaanse parels, afkomstig uit de warme wateren van de Stille Oceaan, staan bekend om hun diepe, mysterieuze kleuren. Waar de meeste parels licht van kleur zijn, zijn Tahitiparels een weerspiegeling van de oceaan waar ze vandaan komen. De Tahitiparel is er in een breed scala aan donkere tinten, zoals aubergine, olijfgroen, mosgroen, bruin en zwart. Dit geeft de Tahitiparel zijn unieke en mysterieuze uitstraling. De exotische sfeer en de zeldzaamheid van Tahitiaanse parels maken ze tot een begeerde keuze voor wie op zoek is naar iets bijzonders.

Akoya-parels, afkomstig uit de wateren rondom Japan, worden gekoesterd om hun klassieke elegantie en het verfijnde luster (glans). Deze parels hebben vaak een prachtige witte kleur, maar kunnen ook subtiele tinten van crème en roze vertonen. Met hun perfect ronde vorm en opvallende lichtreflectie, stralen Akoya-parels een tijdloze schoonheid uit die altijd in de mode blijft.

Zuidzeeparels, afkomstig uit de warme wateren van Australië, de Filippijnen en Indonesië, staan bekend om hun opvallende grootte en helderheid. Deze parels variëren in kleur, van zachte pasteltinten tot levendige gouden en zilveren tonen. Elke Zuidzeeparel is een uniek meesterwerk van de natuur, en hun indrukwekkende omvang maakt ze perfect voor een opvallend sieraad voor degenen die durven te schitteren.

Zoetwaterparels, ook wel gekweekte parels genoemd, zijn parels die met zorg en precisie worden gecreëerd door menselijk ingrijpen. Door een minuscule kern in een oester te plaatsen en deze in gecontroleerde omstandigheden te laten groeien, worden prachtige parels geproduceerd. Deze parels kunnen variëren in grootte, kleur en vorm, waardoor er een eindeloze diversiteit aan mogelijkheden is om uit te kiezen.

 

Bekijk Collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram