• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Vier het Groningens Ontzet in stijl

10 juli 2023

28 augustus is een belangrijke dag voor veel Groningers. Op deze dag vieren we het Groningens Ontzet. Met een bijzonder horloge tijdens de festiviteiten laat u zien dat u een Groninger bent.

In 1672 werd het beleg van Groningen door de Bisschop van Münster en zijn leger met glans doorstaan. Sindsdien wordt het Groningens Ontzet elk jaar op bijzondere wijze gevierd. Het is ieder jaar weer een dag vol feestelijkheden die veel van ons niet willen missen.

Ook wij staan graag stil bij het Groningens Ontzet en dat doen we met een bijzonder horloge. Vorig jaar was dat de Bommen Berend van MeisterSinger. Bent u nog niet in het bezit van dit horloge? Wees er dan snel bij, want er zijn er nog slechts drie op voorraad. Van elke versie is er nog eentje, dus wie weet viert u straks het Groningens Ontzet met uw favoriete Bommen Berend om de pols.

Een ander mooi Gronings horloge is de MeisterSinger City Edition van 2023. Het Duitse horlogemerk heeft hiervan een mooi eerbetoon gemaakt aan de stad Groningen. Saillant detail: MeisterSinger is net als Bommen Berend afkomstig uit Münster.

 


 

MeisterSinger City Edition 2023 Groningen

Wie trots is op Groningen en dit graag subtiel wil tonen, draagt de MeisterSinger City Edition 2023 Groningen. Deze limited edition van slechts tien exemplaren is gemaakt van staal en heeft een blauwe wijzerplaat. De hint naar Groningen zien we aan de achterzijde van het horloge. Boven het automatische uurwerk zien we de skyline van Groningen en de tekst ‘er gaat niets boven Groningen’.

 


 

MeisterSinger Groningens Ontzet in staal

In 2022 vierden we dat het exact 350 jaar geleden was dat Bernhard van Galen en zijn troepen uit de provincie Groningen werden verdreven. In samenwerking met MeisterSinger maakten we toen een bijzonder horloge om hier bij stil te staan. Het merk, dat net als Bommen Berend afkomstig is uit Münster, maakte van de datumaanduiding een passende verwijzing naar zijn stadsgenoot uit vroegere tijden. Van deze Bommen Berend in staal met een groene wijzerplaat is nog slechts één exemplaar voorhanden.

 


 

MeisterSinger Groningens Ontzet in zwart DLC

Met dit horloge stonden we in 2022 stil bij 350 jaar Groningens Ontzet. Nu rest nog slechts één enkel exemplaar van deze MeisterSinger in een kast met een zwarte DLC-coating en een eveneens zwarte leren band. Deze ‘Bommen Berend’ heeft een groene wijzerplaat met een opvallende datumaanduiding in de stijl van de Duitse bisschop. Hier achter geeft een automatisch uurwerk de juiste tijd aan, met slechts een enkele wijzer zoals we dat van MeisterSinger gewend zijn.

 


 

MeisterSinger Groningens Ontzet in Brons

Een bronzen kast, een groene wijzerplaat en een bruine band. Het vormt de stijlvolle en tegelijkertijd stoere combinatie van deze MeisterSinger Groningens Ontzet. Dit horloge werd in 2022 uitgebracht bij gelegenheid van de viering van 350 jaar Groningens Ontzet. Viert u deze feestelijke dag dit jaar opnieuw? Dan is van dit model nog één exemplaar verkrijgbaar om u bij de feestelijkheden te vergezellen.

 

Bekijk MeisterSinger Collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram