• Juwelier in Haren (Groningen)
  • Gratis verzending
  • Aankoopbegeleiding
  • Bel ons 050 5344954

nieuws uit onze winkel

Dutch design: bezienswaardigheden uit eigen land

10 augustus 2022

Nederland kent veel sieradenmerken die internationaal bekend en geliefd zijn. Laten we de vooraanstaande horlogemerken niet vergeten die we rijk zijn. Wie denkt er nog aan klompen, tulpen en andere clichés bij het zien van deze unieke horloges en sieraden uit eigen land?

 


 

Christiaan van der Klaauw Planetarium

Het Friese Heerenveen is de thuishaven van de Christiaan van der Klaauw horloges. In het moderne atelier worden astronomische horloges ontworpen en vervaardigd van absolute wereldklasse. Het CVDK horloge ‘Planetarium’ heeft een wijzerplaat van zwarte aventurijn met het uiterlijk van een sterrenhemel. Op de wijzerplaat is het kleinste mechanische planetarium ter wereld zichtbaar, dat real time de omwentelingen rondom de zon aangeeft van Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter en Saturnus.

 

Bekijk CvdK Collectie

 


 

Gyre Horloges Sea Cleaner ‘Blue Marine’

Gyre is een nieuw Nederlands horlogemerk met een missie. De Gyre SeaCleaner is ‘s Werelds eerste sporthorloge gemaakt van gerecyclede visnetten, gewonnen uit de Indische oceaan. De 42 millimeter kast is gemaakt van zogenoemde spookvisnetten die achtergelaten zijn in de oceaan. De band is gemaakt van gerestylede petflessen. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter en heeft een uitgesproken sportief uiterlijk. Het horloge heeft een Frans ontwerp en een hoogwaardig Japans uurwerk op zonne-energie – geen batterijvervanging nodig – als aandrijving. De assemblage van het horloge vindt in Nederland plaats.

 

Bekijk Gyre Collectie

 


 

Staudt Praeludium Chronograph Black Edition

Klassieke met een jong verhaal… Het eerste Staudt horloge werd in een oplage van 45 stuks in oktober 2014 door Ivo Staudt aan de buitenwereld gepresenteerd. Staudt horloges hebben een ronde kast en mooie smalle wijzers. Deze klassieke kenmerken zijn ook terug te vinden in de 41 millimeter brede edelstalen Staudt Praeludium Chronograph Black Edition met zwarte DLC coating. Staudt heeft de oplage gelimiteerde tot 100 stuks.

 

Bekijk Staudt Collectie

 


 

Bron Single Espresso Confetti oorsteker

Met veel zorg en aandacht worden Bron sieraden in eigen atelier ontworpen en handmatig vervaardigd. Het Nederlandse juwelenhuis stopt een flinke dosis ‘fun, speelsheid, kwaliteit en creativiteit’ in haar ontwerpen. Dit maakt Bron sieraden tot ver over onze landsgrenzen geliefd. De Single Espresso collectie bestaat uit single oorsieraden en is een uitnodiging om te mixen en matchen. De Bron Single Espresso Confetti oorstekers koop je niet per set maar per stuk. Ze kunnen in veel verschillende uitvoeringen bij Ha Juweliers besteld worden.

 

Bekijk Bron Collectie

 


 

Rocks On a Rope Collier Intertwine

Het Amsterdamse merk Rocks On a Rope geeft de grootsheid van diamant weer in minimalistische ontwerpen. De sieraden zijn speels-chique met als eyecatchers diamanten die aan een dunne, maar zeer sterke draad zijn bevestigd. De ketting met 1,3 karaat diamanten bevat een cirkel van 14 zwarte diamanten en nog eens 7 diamanten aan een zwarte draad.

 

Bekijk Collectie

 


 

Miss Spring Collier C’est Moi Star

De naam ‘Miss Spring’ en de naam van dit jeugdige collier ‘C’est Moi Star’ doen misschien anders vermoeden, maar ook Miss Spring is een puur Nederlands merk. De 14 karaat gouden sieraden worden met veel liefde gemaakt door de allerbeste goudsmeden van Nederland. Dit collier, dat ook heel trendy te combineren is met andere colliers is leverbaar in geelgoud, witgoud, roségoud en alle bicolor combinaties.

 

Bekijk Miss Spring Collectie

 


 

Tirisi Jewelry Milano Sweety Collier

Tirisi Jewelry hebben flair. De sieraden worden ontworpen door het Amsterdamse echtpaar Natascha en Julian. Het duo laat zich graag inspireren door de dynamiek van Amsterdam en andere bruisende wereldsteden. Tirisi Jewelry sieraden worden volledig met de hand gemaakt door de allerbeste meester-goudsmeden van Italië, het land met een rijke traditie in het maken van sieraden van hoge kwaliteit. De prachtige steen van die in dit 18 karaat roségouden collier omringd wordt door 0,09 karaat briljant geslepen diamanten, is een geslepen witte quartz gezet op parelmoer.

 

Bekijk Tirisi Collectie

 


 

R&C Ring Alix

R&C is het eerste diamanten sieradenmerk dat in 1947 ‘de groeibriljant’ introduceerde in Nederland. Sieraden met een groeibriljant zijn zo ontworpen dat de diamant op een later moment vervangen kan worden voor een grotere diamant. Stap-voor-stap ‘groeit’ de diamant mee in het leven en krijgt het sieraad meer (persoonlijke) waarde. De R&C ring Alix is gemaakt uit 14 karaat goud en leverbaar in geelgoud, witgoud, roségoud of als bicolor combinatie.

 

Bekijk R&C Collectie

 


 

Zilveren NOL armband

Volgens de oude techniek van de Meester smeden, creëert het Nederlandse merk NOL moderne sieraden die uit zilver, goud of een combinatie daarvan gesmeed worden. De strakke vormen van NOL sieraden zijn een statement van zowel moderniteit als tijdloosheid. Als teken van vakmanschap dragen alle sieraden aan de binnenzijde de merknaam Nol en het meesterteken van Jean Jacques Smeijsters. Deze NOL armband met scharniersluiting kan op bestelling elke polsmaat worden vervaardigd.

 

Bekijk NOL Collectie

Meer nieuws

Volg ons op instagram